12-01-2015 Kanab - UT12 - UT24 - MoabGoed dat we gisteren al besloten hadden om niet naar de Coyote Buttes te gaan want deze morgen was het aan het regenen in Kanab.

We hadden ook de hoop uitgedrukt om wat sneeuw te hebben. Wel, onze wensen werden vervuld, want dit is wat we kregen...


Eerlijkheidshalve moeten we er aan toevoegen dat dit op de top van Boulder Mountain was, het hoogste punt van de UT-12 (2.925m)
 
Maar laten we beginnen bij het begin.

In december 2013 reden we eveneens via de UT-89 en UT-12 van Kanab naar Bryce Canyon.  We reden toen door een prachtig sneeuwlandschap en bij een volledig blauwe lucht.
Nu nemen we opnieuw dezelfde weg, goed wetend dat het nimmer of te nooit zo mooi zal zijn als toen.  Er ligt immers bijlange zoveel sneeuw niet en de wolken hangen vandaag ook bijzonder laag.

We stoppen een eerste keer bij Red Canyon waar de rode rotsen ook vanaf de weg heel goed te zien zijn.De afslag naar Bryce Canyon nemen we deze keer niet want mooier dan in december 2013 wordt het toch niet.
Nu en dan sneeuwt het lichtjes en soms rijden we ook door bijzonder laaghangende wolken.  Die beletten ons uiteraard om volop van één van de mooiste, zo niet dé mooiste, wegen van de ganse regio te genieten, de UT-12.  Gelukkig hebben we die al  meermaals gereden in betere weersomstandigheden.

We stoppen bij het Visitor Center in Escalante waar we lang praten met de 2 aanwezige Rangers.  Vermits er verder toch niemand is hebben ze bijzonder veel tijd en zijn ze wellicht blij dat ze eens iemand zien.  Ze beloven ons ook, via mail, op de hoogte te houden van de toestand van de Hole in the Rock Road en de Spencer Flat Road, 2 dirt roads die we mogelijks later tijdens deze vakantie nog zullen nemen.
Hier, in Escalante, ligt er ook al een stevig pak sneeuw, alhoewel de weg wel volledig vrij is.
Even voorbij Escalante komen we aan het bekende uitzichtpunt, al ziet dit er nu wel even anders uit dan we gewoon zijn.

Even verderop duiken we Boulder binnen, om vervolgens de klim naar Boulder Mountain aan te vatten.
Wat een mooie weg blijft die UT-12 toch, zelfs met deze beperkte zichtbaarheid.
Naarmate we dichter bij de top komen, wordt ons rijvak over langere stukken zo goed als onberijdbaar door de sneeuw.  Enkel het linkse rijvak is sneeuwvrij.  We rijden dus meestal op het "verkeerde" vak.  Niet dat dit een groot probleem is, want tussen Bryce en het kruispunt met de UT-24 (toch zo'n 180km) zijn we geen 10 auto's tegengekomen.

Bij deze weersomstandigheden vallen soms mooie zaken op waar we anders gewoon aan voorbijrijden.  


We hadden ook min of meer gepland om in Torrey te overnachten, zodat we enkele hikes konden doen in Capitol Reef NP, maar dit was vandaag absoluut niet mogelijk.  Niettegenstaande de omgeving heel mooi is met al die sneeuw op de rode rotsen, is het weer op zich daarvoor echt niet geschikt.

Van de gelegenheid maken we echter wel gebruik om een vrij lange tijd door te brengen in het Visitor Center.  Ook hier weer hetzelfde verhaal: de 3 aanwezige personen waren danig blij om eens iemand te zien.  Nadat ze ons enkele tips gegeven hebben voor als we hier later deze vakantie terugkomen, wordt er al snel over koetjes en kalfjes gesproken.  Zoals het in de VS gebruikelijk is, is één van de eerste vragen dan "where are you guys from?".  Als ze "België" horen dan is het volgende, ook weeral gebruikelijk, "wafels, chocolade en bier".  Toevallig hebben we nog een wafel, die we op de luchthaven in Zaventem gekocht hebben, in de auto liggen.  Uiteraard niet de échte warme, ongesuikerde Belgische wafel, maar wel de koude, gesuikerde.  We verdelen hem netjes onder ons 5 en aan hun gezichten te zien, en hun commentaren te horen, denken we niet dat ze ooit nog de misbaksels zullen eten die hier in de meeste hotels aangeboden onder het mom van "Real Belgian Waffle".

We kijken hier ook nog naar een 20 minuten durende film over het ontstaan van Capitol Reef NP.  Heel interessant.
Het is nu nog vroeg in de namiddag, en vermits we hier verder niet veel meer kunnen doen, besluiten we om maar ineens door te rijden naar Moab, en dus van vandaag gewoon een rijdag te maken.

Eens we buiten Capitol Reef NP zijn, komen we in een totaal ander landschap, namelijk dit van de zwarte rotsen, die zo typisch zijn voor de streek rond Hanksville.
Heel merkwaardig om die nu met sneeuw bedekt te zien.


Naarmate we meer richting Green River rijden begint het meer en meer te regenen, en dit blijft zo tot we in Moab aankomen.  De bedoeling was om in de Moab Brewery te gaan eten, maar die blijkt tot 17 januari gesloten te zijn wegens verfraaiingswerken.
We gaan dan maar bij Denny's eten, waarvan we het altijd zo merkwaardig vinden dat die 7 dagen op 7, 24 uur op 24 open zijn.  Voor wie moeten die aanwezige personeelsleden in godsnaam werken op een natte, koude en doordeweekse winternacht?  Wij waren er rond 19u30 en naast ons was er nog...1 klant...

Al deze regen doet natuurlijk wel vragen rijzen over wat we morgen zullen kunnen doen, maar dat zien we dan wel weer... Vanaf woensdag wordt hoe dan ook opnieuw zonnig weer voorspeld.


Het weer: regen, sneeuw, mist.  -2°C - +5°C

Overnachting in Best Western Plus Greenwell Inn
Aantal km gereden: 585

2 opmerkingen:

 1. Zo veel kilometers toch weer gereden? Toch een mooi landschap, he? Bedankt voor de vele foto's die ons een goed beeld geven van waar jullie nu zijn en wat jullie doen. Ik herkende wel al de Red Canyon. Ik heb gisteren eens een goed woordje gedaan voor jullie met de weergoden zodat Mr. Regen thuis blijft. En ja ... Mr. Regen is bij ons, 100 %, en hopelijk niet bij jullie vandaag en de verdere dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig om die landschappen van Grand Staircase Escalante en omstreken onder een laagje sneeuw te zien! Die laatste foto's zouden zo uit Ijsland kunnen komen eigenlijk.

  En grappig om deze foto te zien in die omstandigheden: http://2.bp.blogspot.com/-QLavmWBrARw/VLSpkfYFSyI/AAAAAAAARHE/kwV7XkiD6_M/s1600/2015-01-12%2B11-10%2B009%2Bcopy.jpg
  Ik herkende het standpunt direct :) Misschien kan je je wat verwarmen aan deze versie: http://qbic.smugmug.com/Travel/West-USA-2012/Day-11-20/i-zWQDhbj ;)

  Veel plezier, en veel besneeuwd, maar droog weer!

  BeantwoordenVerwijderen