19-01-2015 Kanab - Coyote Buttes South - PageOm 10u staat Don, de gids van Dreamland Tours, aan de balie van het hotel. Dit is helemaal volgens afspraak voor onze dag in de Coyote Buttes South.
Het gebied waar we naartoe gaan ligt in Arizona, pal in het midden tussen Kanab en Page. Het weerbericht voor beide plaatsen voorspelt voor vandaag een wolkeloze lucht. Dat ziet er dus goed uit, en zo begint ook de dag.

Eerst stoppen we nog eens bij het BLM-kantoor, om onze permits voor morgen opnieuw in te leveren. Op die manier krijgen er 2 andere personen de kans om naar dit natuurgebied te gaan. Zonder permits komt men er immers niet in.
Het krijgen van een  permit voor de Coyote Buttes South is overigens heel wat makkelijker dan voor de North, waar The Wave is. In deze periode zijn er elke dag wel nog walk-in permits te krijgen in het BLM-kantoor, zonder dat er een Lottery moet plaatsvinden.
De Ranger apprecieert het feit dat we de permits, die we toch niet gaan gebruiken, vermits we vandaag al gaan, opnieuw ter beschikking stellen.

Aangezien we vanavond in Page slapen, rijden we niet mee met de auto van Don, maar spreken we af op de parking direct aan het begin van de House Rock Valley Road.
Hier begint de dirt road die we zo'n 27 km moeten volgen tot bij de afslag aan de Lone Tree Reservoir. Vanaf hier begint het echte werk en dat is ook de reden waarom we er niet zelf naartoe rijden, maar wel een beroep gedaan hebben op Dreamland Tours: stroken met heel diep zand en ruwe stroken slickrock. Dat mogen we onze Chevrolet Traverse echt niet aandoen, hoe goed hij ons gisteren ook tot bij The Cosmic Ashtray gebracht heeft.
Don stopt bij het begin van de dirt road om heel wat lucht uit de banden te laten. Dat maakt het makkelijker om door diep zand te rijden.De dag bestaat eigenlijk uit 2 bezoeken: eerst het Paw Hole gebied en daarna gaat het richting Cottonwood Cove.

Bij Paw Hole blijven we maar een halfuurtje. Het is dan ook maar een heel klein gebied.
Ondertussen hebben de wolken wel de zon verdreven. Don zegt hierop dat het weerbericht voor de Coyote Buttes altijd een eigen leven leidt en soms helemaal anders kan zijn dan in Kanab/Page. Tja...Hierna rijden we door soms echt bijzonder diep zand richting Cottonwood Cove.
Het is inmiddels lunchtijd geworden en Don tovert zowaar een picknicktafel uit de koffer. Hij begint ook tomaten te snijden en maakt een lekker slaatje voor bij de sandwiches.


Iemand is ons voor geweest, maar het was niet echt nodig om er ons aan te herinneren dat het vandaag de verjaardag is van mijn zoon.


Met het energiepeil op niveau vertrekken we aan een stevig tempo, voortdurend bergop én door diep zand richting de mooi gekleurde rotsen. Jammer dat er niet meer zon is, maar het is nu éénmaal zo. Maar zelfs met die gesluierde zon is dit een wondermooi gebied.
We waren inmiddels al in White Pocket en 2x in de Coyote Buttes North (The Wave) en kunnen dus vergelijken. Eerlijk gezegd dachten we altijd dat de CBS heel wat minder mooi waren, gewoon omdat er veel makkelijker permits te verkrijgen zijn. Maar niets is minder waar! De enige reden daarvoor is gewoon dat het gebied zo moeilijk te bereiken is. We zouden zelfs meer durven zeggen: het allermooiste gebied, hier in de regio, is de Coyote Buttes SOUTH. Het is vooreerst heel groot (we kunnen hier wel dagen rondlopen) en biedt eigenlijk ook een combinatie van de North en White Pocket, zijnde heel mooi gekleurde rotslijnen, maar ook brain rocks en echt heel bizarre, door erosie gecreëerde structuren.


Er zijn tevens merkwaardig duidelijke, én grote, sporen van een dinosaurus te zien. Zijn/haar spoor kan zelfs perfect gevolgd worden.Enkele detailopnames van de merkwaardige rotsen.


Heel bijzonder zijn Dali's Rock en de Witches Hat.


 

 Achter elke "hoek" zien we weer even prachtige structuren en kleuren, zelfs wave-achtige toestanden.


We maken nog wat luchtbeelden (zie video Surreal Landscapes) en blijven vol verbazing rondkijken naar deze prachtige natuur.


En...we kregen zowaar toch nog de zon te zien, precies op tijd, tijdens de golden hour.
We willen nog erg graag naar een bepaalde rots gaan kijken waarvan zelfs Don geen weet heeft. Hij was ons wel heel dankbaar dat we ze hem laten zien hebben...Maar ook op weg hier naartoe lopen we langs de meest bizarre en kleurrijke structuren.

 


Het is tenslotte 17u25 als we terug bij de auto zijn. De GPS geeft aan dat we 19 km gelopen hebben, en eerlijk gezegd voelen we dit ook wel. Door diep zand lopen is echt wel heel vermoeiend. Bovendien hebben we er een behoorlijk tempo op nagehouden om zoveel mogelijk te zien.
Don zet er een behoorlijke vaart achter want, omdat hij vermoedt dat er een schitterende zonsondergang aankomt, wil hij persé voorbij een heuvel zijn om er volop te kunnen van genieten.
En genieten was het...


Al waren wij blijkbaar, voor sommigen, interessanter dan deze wolkenlucht.We moeten nu nog anderhalf uur in het donker rijden tot bij de US-89 en vandaar nog een halfuur naar Page.
We gaan eten bij Denny's, gewoon ook al omdat alle restaurants hier in de winter om 20u sluiten.

Ik heb hier bijlange niet alle foto's gepost, maar je vindt ze alle 167 op onze Flickr pagina. Deze 167 zijn overigens ook al een heel beperkte selectie van de vele foto's die we in dit prachtige gebied genomen hebben.


Het weer: zon en wolken bij 2-10°C

Overnachting in Best Western View Lake Powell
Aantal km gereden: 160

2 opmerkingen:

  1. prachtig he CBS! blij dat je het ook zo de moeite vond!
    Ik volg je mening helemaal hoewel ik met de Wave nog niet kan vergelijken. Heb je ook de speerpunt en het dinossaurus spoor gezien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Spire, de Witches Hat, de Dinosaur Tracks, Dali's Rock, The Snale etc...Allemaal passeerden ze de revue (y).

    BeantwoordenVerwijderen